Tips van Marcella voor je eerste Newborn film

By 14 juni 2018
Alyssa newborn film

Onlangs hebben we de prachtige dochter van Marcella en Robbie gefilmd: Alyssa. Het was de tweede keer dat we bij Robbie en Marcella thuiskwamen in Zoetermeer. Toen hun zoon Oliver werd geboren mochten we ook een film maken (juli 2016). Het mooiste compliment is natuurlijk als onze klanten terugkomen. Daarom tijd voor een paar tips van de Hello little sprout ‘expert’ Marcella om te vragen waarom ze zo dol is op onze films.

 

Charlotte van Hello little sprout vroeg aan Marcella:
”Heb je 5 tips voor (aankomende) moeders en vaders die nog nooit een film hebben laten maken? En hoe ze dit het beste kunnen aanpakken?”

1.Lekker relaxed blijven

Relaxed blijven en alles over je heen laten komen. Hello little sprout is zo professioneel, rustig en vriendelijk dat het allemaal wel goed komt. Sabine en Charlotte weten de juiste beelden te schieten en ondertussen ook nog de rust in huis te bewaken. Mijn man vindt dit soort dingen, waarbij je gaat poseren en niet meer natuurlijk bent, echt verschrikkelijk. Maar hij zei aan het einde van de opnames: ”nou dat viel best mee”. Hij is natuurlijk heel blij met het eindresultaat.

2. Kies voor outfits die een beetje bij elkaar passen

Doordat je de baby veel vast hebt in beeld, is het mooi als jullie outfits ook een beetje matchen (niet teveel hoor wat mij betreft). Ik koos er bij onze dochter voor om een lichte spijkerblouse te dragen en mijn man en zoon dan juist weer een lichte jeans. Ook droeg onze dochter een romper van het merk Mingo (het merk waar ik aankomend jaar voor ga werken, erg leuk!).

3. Zorg voor veel vrolijkheid!

Dans met je kleine, speel met de grote broer of zus, maak samen een grapje. Dat doet het zeker goed op beeld, de leukste stukjes in de film vinden wij die momenten dat we oprecht naar elkaar lachen.

4. Denk goed na over de muziek die jullie kiezen voor onder het filmpje.

Het is natuurlijk extra gaaf wanneer het nummer een speciale betekenis voor jullie heeft. Wij kozen bij onze zoon voor het nummer: Lovely day. En bij zijn kleine zusje voor: Another day. We vonden het leuk dat ik in beide nummers de dag (day) centraal stond, zodat er tussen beide een subtiele link was.

5. Voel je niet verplicht om de opnames direct plaats te laten vinden

Bijvoorbeeld als je babytje nog maar 2 of 3 dagen oud is. Het is fijn om eerst even thuis aan elkaar te wennen en een klein beetje ritme te vinden. Dan kun je ook de rust vinden om van zowel de opnames als van het eindresultaat te genieten. En voor zo’n leuke aankondiging wilden onze vrienden en familie wel even wachten.

Nog een kleine bonustip: denk van tevoren na of je iets sowieso in het filmpje terug wilt laten komen. Bijvoorbeeld: een wiegje wat al langer in de familie is, de mobile die je zelf hebt gemaakt etc.

Charlotte: ‘Marcella, waarom zou je voor een film kiezen en niet voor een kaartje?’

Wij vinden films van onze vakanties en momenten met onze kinderen veel leuker om terug te kijken en te delen met onze dierbaren dan foto’s. Je ziet nog beter de emoties van de momenten en kunt de sfeer goed vastleggen. Om die reden paste het ook erg goed bij ons om te kiezen voor een film als geboorteaankondiging. Het aankondigen van onze eerste zwangerschap en het geslacht van ons tweede kindje deden we ook via film.

 

Charlotte: ‘En natuurlijk de prangende vraag, waarom dan Hello little sprout?’

Het team achter HLS is super. Vriendelijk, rustig en erg professioneel. Daarnaast ook lekker praktisch en zeer creatief.

 

Bekijk de film van Alyssa hier terug!

Dankjewel Marcella voor dit oprechte interview. Het is echt heel gaaf om dit te horen. Dus mocht jij ook op het punt staan een film te bestellen, of heb je deze al besteld, lees dan nog de tips voor van Marcella.