Waarom een geboortefilm? 5 redenen!

By 23 mei 2018

De eerste stapjes, de eerste keer naar school, het behalen van een zwemdiploma, de groep 8 musical, de middelbare school, studeren, de trouwdag etc.: eigenlijk willen we alles vastleggen in ons leven. Maar waarom dan niet het allereerste moment met je pasgeboren kind? Lees verder voor de 5 redenen om een geboortefilm te laten maken. 

1. Het is een geboorteaankondiging van deze tijd

Het geboortekaartje lijkt in het tijdperk van Facebook, WhatsApp en YouTube een beetje ouderwets te worden. Een babyfilm is een originele manier om de komst van je newborn aan te kondigen. Het is een geboortekaartje van nu, met de techniek van nu. Je zal zeker een van de eerste zijn in je vriendengroep die een video verstuurd in plaats van een kaartje. Bij Hello little sprout is het mogelijk om naast een geboortevideo ook een bijpassend geboortekaartje te bestellen. We snappen namelijk dat het voor de opa’s, oma’s en een aantal tantes fijn is om iets in de bus te krijgen.

2. Een film waar het hele gezin opstaat

Vaak is één van de twee aan het filmen. Even snel je telefoon pakken, ‘want hij doet iets schattigs’. De kleine spruit staat op beeld met papa of met mama, maar een film van het hele gezin is er eigenlijk niet. Wel hebben jullie heel veel losse filmpjes en foto’s op je telefoon staan. Het mooie aan een babyfilm is dat je met het hele gezin mooi op beeld staat en het een weergave is van deze bijzondere periode .

3. Écht nog even zelf genieten

Met een geboortefilm geef je je familie en vrienden het gevoel dat ze er echt even bij zijn, dat ze het kindje bijna kunnen aanraken. Het fijne hieraan is, dat je al het bezoek nog even op afstand kunt houden. Ongeveer vijf tot tien dagen na de geboorte van jullie spruit, komen wij maximaal 1,5 uur langs om de beelden vast te leggen. Binnen 24 uur hebben jullie een prachtige film die jullie direct kunnen versturen via een mooi opgemaakte mail, social media of Whatsapp. Je familie en vrienden krijgen exclusieve beelden te zien van de baby, zodat jullie als gezin écht nog even zelf kunnen genieten.

4. Je raakt nooit meer die prachtige beelden kwijt

Iedereen heeft wel oude videobanden liggen met hierop mooie beelden van vroeger. Met de komst van de DVD spelers is de videoband al een beetje uit het beeld geraakt. Veel mensen hebben, doordat hun oude videorecorder defect is geraakt, geen videorecorder meer in huis. Het afspelen van de oude banden is dan al een probleem.

Een mooie optie is om de oude videobanden om te zetten naar digitale bestanden. Deze kunnen dan zowel op de computer bekeken worden, of op een DVD gebrand worden zodat ze in een DVD/Blu-ray speler afspeelbaar zijn. Leuk al die verschillende video’s en mov bestanden op je computer, maar wat moet je ermee doen? Een geboortefilm van Hello little sprout kan je niet kwijtraken omdat het in de cloud staat. Zo raak je nooit meer die waardevolle beelden kwijt.

5. Het is een prachtige herinnering voor nu en voor later

Een geboortefilm is voor nu heel mooi, maar natuurlijk ook voor later! Hoe leuk is het als je kleintje straks een jaar of 10 is, en hij ziet de film terug van de allereerste dagen van zijn leven in zijn ouderlijke huis. Leg daarom voor altijd het begin vast, voor nu en voor later.

Bekijk hieronder de geboortefilm die we maakte voor Sprout Alyssa.

Bekijk hier onze pakketten en bestel een geboortefilm!